Μουσείο Λαλαούνη

Ένα Μουσείο-Κόσμημα στην καρδιά του ιστορικού κέντρου της Αθήνας, το ΜΚΗΛ είναι συνώνυμο της πρωτοποριακής πολιτιστικής ψυχαγωγίας. Παρόλη την εξοικείωση με τα κοσμήματα Λαλαούνη από χιλιάδες γυναίκες από όλο τον κόσμο, το Μουσείο αποτελεί ένα μνημείο αφιερωμένο στον τέχνη της αργυροχρυσοχοΐας και το έργο που μας άφησαν ταλαντούχοι καλλιτέχνες από τα αρχαία χρόνια μετουσιωμένο στις δημιουργίες από τη σύγχρονη Ελλάδα.

Ο χώρος του Μουσείου είναι από μόνος του μαγικός, στους πρόποδες της Ακρόπολης, καταλαμβάνει το χώρο που στέγασε τα εργαστήρια για την παραγωγή των ιστορικών πλέον έργων του Ηλία Λαλαούνη και παραπλεύρως το πατρικό του Ιδρυτή που με σεβασμό στεγάζει τα γραφεία και τη βιβλιοθήκη.

Το ΜΚΗΛ διαθέτει ειδικά διαμορφωμένους χώρους υψηλών προδιαγραφών που ανταποκρίνονται απόλυτα στις υψηλές απαιτήσεις του φιλότεχνου κοινού του. Συνδυάζοντας την υψηλή αισθητική με τη λειτουργικότητα, οι χώροι του ΜΚΗΛ αποτελούν το ιδανικό  περιβάλλον για  τη φιλοξενία κάθε είδους εταιρικών και κοινωνικών εκδηλώσεων με τροφοδοσία. Οι χώροι επίσης προσφέρονται συνδυαστικά για εικαστικές εκθέσεις, μουσικές, χορευτικές και θεατρικές εκδηλώσεις, παρουσιάσεις βιβλίων, εταιρική εκπαίδευση, παρουσιάσεις νέων προϊόντων με την υποστήριξη των τμημάτων διοίκησης του Μουσείου. Στους χώρους προσφέρονται ασφάλεια, ταξιθεσία, οπτικοακουστικά μέσα τροφοδοσία δεξιώσεων σε συνδυασμό με ήλεκτρο-ακουστικό σύστημα και οθόνη προβολών.

ΙΣΟΓΕΙΟ / ΑΙΘΡΙΟ
Το Ισόγειο και το Αίθριο υποδέχονται  ευχάριστα τον επισκέπτη στο Μουσείο Κοσμήματος. Χώροι άνετοι, πολυτελείς και ευέλικτοι, προσαρμόζονται εύκολα στις ανάγκες κάθε εκδήλωσης και  μπορούν να λειτουργήσουν μαζί ή ξεχωριστά όλες τις εποχές του χρόνου. Προσφέρονται ως χώροι συγκέντρωσης και προσφοράς coffee break πριν από συνέδρια ή εταιρικές και κοινωνικές εκδηλώσεις. Παράλληλα, μπορούν να χρησιμοποιηθούν αυτόνομα, για ελαφρά γεύματα ή cocktails.

ΑΙΘΟΥΣΑ ΠΟΛΛΑΠΛΩΝ ΧΡΗΣΕΩΝ
Είναι μια εντυπωσιακή αίθουσα ως προς την αισθητική της αλλά και ένας χώρος με εντυπωσιακές δυνατότητες. Με φυσικό φως η θέα προς το Μουσείο και τον βράχο της Ακρόπολης στιγματίζει την τοποθεσία του κτηρίου. Η λειτουργικότητα της αίθουσας είναι πολλαπλή, αφού οι πρωτοποριακές επιλογές των σχεδιαστών επιτρέπουν να μεταμορφώνεται για διαφορετικές χρήσεις. Έχει τη δυνατότητα να στεγάσει εκδηλώσεις κάθε είδους, όπως εκθέσεις, διαλέξεις, προγράμματα επιμόρφωσης, παρουσιάσεις βιβλίων, καθώς επίσης και συνέδρια μικρού μεγέθους. Στο χώρο της σκηνής υπάρχει οθόνη μεγάλων διαστάσεων για προβολές. Η χωρητικότητα και το κόστος της Αίθουσας προσαρμόζονται από τον τύπο της εκδήλωσης.

Μουσείο Κοσμήματος Ηλία Λαλαούνη
Καρυατίδων 4α & Καλλισπέρη 12, Αθήνα 117 – 42
Τηλέφωνα Επικοινωνίας  +30 210-9221044, +30 210-9239709
Διοίκηση & Κρατήσεις administration@lalaounis-jewelrymuseum.gr
Γενικές Πληροφορίες info@lalaounis-jewelrymuseum.gr