Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Ο σχεδιασμός και η κατασκευή του ΚΠΙΣΝ, συμπεριλαμβανομένου του Πάρκου Σταύρος Νιάρχος, συνέβαλαν στην αναδιαμόρφωση της περιοχής της Καλλιθέας και του φαληρικού μετώπου, δίνοντας ζωή σε έναν χώρο που παρέμενε απαξιωμένος για πολλά χρόνια.

Το ύφος και η ποιότητα των δράσεων που οργανώνονται, υλοποιούνται και φιλοξενούνται, η ελεύθερη πρόσβαση σε όλα τα άτομα και η καθημερινή φροντίδα των εργαζομένων του ΚΠΙΣΝ και των συνεργατών του, έχουν καταστήσει το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος σημείο αναφοράς για την Αθήνα, και κατ’ επέκταση συμβάλλουν στον επαναπροσδιορισμό του δημόσιου χώρου.

Σχεδιασμένο από το αρχιτεκτονικό γραφείο Renzo Piano Building Workshop, το ΚΠΙΣΝ αποτελεί δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ). Τον Φεβρουάριο του 2017, με την ολοκλήρωση της κατασκευής του, το ΙΣΝ παρέδωσε το ΚΠΙΣΝ στην Ελληνική Πολιτεία.

Το ΚΠΙΣΝ έχει αποσπάσει σημαντικές διεθνείς αρχιτεκτονικές διακρίσεις, μεταξύ των οποίων και το Βραβείο Διεθνούς Αριστείας 2018 (Award for International Excellence) του Βασιλικού Ινστιτούτου Βρετανών Αρχιτεκτόνων (Royal Institute of British Architects – RIBA).

Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος παρέχει τη δυνατότητα ενοικίασης χώρων στις βραβευμένες εγκαταστάσεις του, για τη διοργάνωση συνεδρίων, συναντήσεων, καθώς και εταιρικών και κοινωνικών εκδηλώσεων. Μπορεί να φιλοξενήσει από 20 έως 2.000 άτομα.

Χώροι εκδηλώσεων

Φάρος

Στο ψηλότερο σημείο του ΚΠΙΣΝ βρίσκεται η κορωνίδα του κτιρίου της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, ο Φάρος, με αξεπέραστη θέα 360ο που εκτείνεται από τον λόφο της Ακρόπολης ως τον Σαρωνικό.

Αίθουσα Δέλτα

Ένας πολυμορφικός χώρος με υπέροχη θέα στη θάλασσα, όμορφη βεράντα και ανεξάρτητη είσοδο, αποτελεί την ιδανική επιλογή για εκδηλώσεις που απαιτούν ιδιωτικότητα.

Πάρκο Σταύρος Νιάρχος

Το Πάρκο Σταύρος Νιάρχος απλώνεται σε έκταση 210 στρεμμάτων και καταλαμβάνει το 85% της συνολικής έκτασης του ΚΠΙΣΝ. Στο κέντρο του Πάρκου κυριαρχεί το Ξέφωτο, ενώ επίσης ξεχωρίζουν ο Λαβύρινθος, οι πίδακες νερού και το Κανάλι που βρίσκεται παραπλεύρως του πάρκου.

Το Ξέφωτο δεσπόζει στο κέντρο του Πάρκου Σταύρος Νιάρχος και είναι ιδανικός χώρος για να φιλοξενήσει μουσικές εκδηλώσεις, κινηματογραφικές προβολές, εκθέσεις και άλλα υπαίθρια φεστιβάλ.

Ο Λαβύρινθος βρίσκεται κοντά στα νότια μονοπάτια του ΠΣΝ και έχει σχήμα κυκλικό. Στο έδαφος μπορεί κανείς να διακρίνει το πέτρινο μοτίβο λαβυρίνθου που συμβολίζει την ενότητα και αποτίει φόρο τιμής στην Ελληνική Μυθολογία. Ο Λαβύρινθος είναι ιδανικός χώρος για εκδηλώσεις team building, εκθέσεις, μουσικές εκδηλώσεις και πάρτι.

Το Κανάλι βρίσκεται παραπλεύρως του Πάρκου Σταύρος Νιάρχος και αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά στοιχεία του ΚΠΙΣΝ, καθώς επαναπροσδιορίζει τη σχέση με τη θάλασσα όχι μόνο ως προς τη θέα από τον λόφο αλλά και ως φυσική παρουσία. Έχει μήκος 400μ., πλάτος 30μ., βάθος 70 εκατοστά στα άκρα έως 150 στο κέντρο και αποτελεί μεταφορική συνέχεια της θάλασσας.

Το Κανάλι είναι ιδανικός χώρος για διοργάνωση αγώνων δρόμου, αγώνων ιστιοπλοΐας, καγιάκ και άλλων εκδηλώσεων.

Πύργος Βιβλίων

Ο μοναδικός Πύργος των Βιβλίων βρίσκεται στην υποδοχή της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος. Με συνολικό ύψος 18 μέτρα, εκτείνεται μέχρι το ψηλότερο σημείο του κτιρίου και συμπεριλαμβάνει 4 ορόφους με μπαλκόνια που φιλοξενούν μέρος της συλλογής της ΕΒΕ.

Στη βάση του Πύργου των Βιβλίων βρίσκεται η ομώνυμη αίθουσα 214 τ.μ., με πλούσιο οπτικοακουστικό εξοπλισμό, ιδανική να φιλοξενήσει ομιλίες και δραστηριότητες για όλες τις ηλικίες.

VIP & Donors Lounge

Ένας ζεστός χώρος με ιδιωτική είσοδο, επιπλωμένος με πολύχρωμα σαλόνια, που βλέπει στο φουαγιέ της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και είναι ιδανικός για να φιλοξενήσει εταιρικές συναντήσεις που απαιτούν ιδιωτικότητα και άνεση.

Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων 1

Ένας χώρος πλήρως εξοπλισμένος με μηχάνημα προβολής και οθόνη, ιδανικός για να φιλοξενήσει σεμινάρια και εργαστήρια αλλά και να χρησιμοποιηθεί συνδυαστικά με άλλες αίθουσες για την κάλυψη των αναγκών μεγάλων συνεδρίων.

Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων 2

Ένας λειτουργικός χώρος πλήρως εξοπλισμένος με μηχάνημα προβολής και οθόνη, ηχεία και μικρόφωνα, ιδανικός για να φιλοξενήσει εταιρικές συναντήσεις, σεμινάρια αλλά και να χρησιμοποιηθεί συνδυαστικά με άλλες αίθουσες για την κάλυψη των αναγκών μεγάλων συνεδρίων.

Διεύθυνση: Λεωφ. Ανδρέα Συγγρού 364, Καλλιθέα 176 74

Τηλέφωνο21 6809 1000